Rotaru Alexandru: „Părinții au dreptul la zile libere plătite pentru a putea sta acasă cu copiii lor pe toată perioada”

0

Rotaru Alexandru, deputat PSD Neamț: „Dacă școlile sunt închise din motive neprevazute, cum este situația epidemiei de #Coronavius, părinții au dreptul la zile libere plătite pentru a putea sta acasă cu copiii lor pe toată perioada.

În ședința de astăzi, #CameraDeputaților a adoptat, în calitate de cameră decizională, Proiectul de Lege inițiat de #PSD, privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ (PL-x 337/2019).

Legea prevede ca unul dintre părinți să primească liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă cei mici au vârsta de până la 12 ani, precum și cei care au copii cu dizabilități cu vârsta sub 18 ani, pe întreaga perioadă în care școlile sunt închise. Părintele va fi plătit pe toată această perioadă cu 75% din salariu.

Costurile vor fi suportate integral de statul român din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale constituit în baza Legii nr. 200/2006.

Să sperăm că legea va fi promulgată de urgență de către președintele României, pentru a putea intra în vigoare și astfel închiderea școlilor să nu mai fie o povară pentru părinți.
———————————–
Tot astăzi, a mai fost adoptat:⬇️
– Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.11/2020 privind Stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei (PL-x 84/2020)
– Proiectul de Lege privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă (PL-x 43/2020).

Inițiativele în cauză au rolul de a institui un cadru de măsuri pentru ținerea sub control a efectelor răspândirii COVID-19 și pentru sprijinirea populației în contextul măsurilor restrictive adoptate în în acest scop.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE