Răzvan Cuc: „Nu puteți voi ataca, cât putem noi vota!”

0

De mai bine de patru ani Statutul personalului feroviar este plimbat și dezbătut în Parlament. Au fost extrem de multe piedici puse de „atacanții” PNL-Iohannis și USR. Camera Deputaților a dat, din nou, vot final pe cea mai așteptată lege a angajaților din CFR: Statutul personalului feroviar.

Ca fost ministru al Transporturilor, ca parlamentar și membru în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților am susținut mereu această lege și asta pentru că am înțeles, în primul rând, importanța acestui act normativ. Lucru pe care Iohannis, PNL sau USR nu l-au înțeles. Nici nu au vrut să înțeleagă.

Este o reparație pe care am făcut-o acestei profesii și căreia, prin Statut, îi redăm importanța care i se cuvine. Îmi amintesc că, la începutul primului mandat în fruntea Ministerului Transporturilor, am avut o discuție cu sindicatele din calea ferată. Nu au vrut salarii mai mari, au vrut doar ca munca lor să fie recunoscută la adevărata sa valoare. Această lege a fost o prioritate în mandatul meu de ministru, dar și cea de deputat.

Statutul personalului feroviar putea fi de mult în vigoare dacă președintele Iohannis nu ar fi cerut inutil reexaminarea și dacă liberalii și cei de la USR nu ar fi dorit ca această lege să fie respinsă. S-a văzut și la vot. PNL și USR nu au votat proiectul nici de această dată. Sigur, mă aștept ca legea să fie atacată la Curtea Constituțională tot din aceeași obsesie bolnavă de a bloca toate proiectele bune.

Dragi ceferiști,

Vă mulțumesc pentru toată munca pe care o depuneți zi de zi, noapte de noapte, vă cer eu scuze în numele celor care au blocat această lege și vă promit că mă voi lupta până când voi vedea Statutul personalului feroviar în Monitorul Oficial.

sursa: Răzvan Cuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE