Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru Moldova

0

Parlamentarii USR din Moldova cer guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25 la sută pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației.

De treizeci de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând și exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este momentul să se pună stop acestor politici păguboase ale Centrului.

„A venit momentul să dăm un semnal de unitate pentru Moldova. Chiar dacă demersul este al USR, absolut toți parlamentarii din Moldova, indiferent de culoarea politică, trebuie să milităm pentru dezvoltarea regiunii noastre. Personal, voi lupta în continuare ca să arăt importanța realizării de investiții în Moldova, primul loc fiind ocupat, fără echivoc, de Autostrada Iași – Târgu Mureș. Ieri, la solicitarea mea, a fost audiat ministrul fondurilor europene în Comisia pentru Afaceri Europene și i-am pus în vedere faptul că este foarte important ca din fondurile europene primite post-pandemie să fie alocați bani și pentru Autostrăzile A8 și A7. Aștept rezultate”, a declarat deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai.

Demersul parlamentar va fi continuat de cel public, printr-o campanie on-line de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE