Oana Bulai: „Nu este prima dată când guvernul liberal sau președintele nu respectă Constituția României”

0

Oana Bulai, PSD Neamț: „Amenzile vor putea fi contestate în instanță. La sesizarea Avocatului Poporului, astăzi, Curtea Constituțională a decis că amenzile aplicate pentru încălcarea măsurilor din ordonanțele militare, date în timpul stării de urgență sunt neconstituționale.

Judecătorii au constatat că actul normativ încalcă constituția și a fost scris greșit, prerogativele președintelui României fiind extinse în mod abuziv și „permit președintelui României să legifereze în domenii pentru care Legea fundamentală cere intervenția legiuitorului primar sau a celui delegat”.

Nu este prima dată când guvernul liberal sau președintele nu respectă Constituția României. Precedentul a fost deja creat, așa că nu am niciun fel de așteptare ca actualii conducători să “se împiedice într-o biată Constituție”. Dar am așteptarea ca eroarea și bătaia de joc a guvernului să fie îndreptată și să restituie cei peste 120 milioane de euro românilor și să nu împovăreze instanțele cu sute de mii de plângeri. Cel puțin 100.000 dintre amenzi au fost date persoanelor de peste 65 de ani.

Mă bucură însă inițiativa Avocatului Poporului și decizia Curții Constituționale. Dezaprob total acțiunile guvernului de a amenda românii cu sume care au atins recordul mondial, un guvern care nici după 50 de zile de “stat în casă” nu a venit cu niciun plan concret de relansare a economiei.

Dezamăgitor. Penibil. Lamentabil. PNL.

Sursa: Oana Bulai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE