Noi investiții pentru protejarea nemțenilor de COVID-19

0

La ședința de Consiliul Județean de luna aceasta, Ionel Arsene va supune aprobării un proiect de rectificare a bugetului, astfel încât să fie aprobata achiziționarea, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a unei plăci extractor automat de acizi nucleici cu 48 de poziții care va permite creșterea numărului de teste pentru detectarea infecției cu virusul COVID-19.

Placa va fi folosită la aparatul RT-PCR cumpărat în aprilie de către ConsiliulJudețeanNeamț. De asemenea, la aceeași rectificare vom aproba achiziția unui aparat de PCR compact, care va deservi zona UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Acesta va prelucra teste rapide, pentru care se vor emite rezultatele în termen de 40 de minute.

Sprijinirea sistemului sanitar nemțean este o prioritate a mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Neamț, și încă de la declanșarea crizei pandemice, am făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a asigura condiții de muncă pentru cadrele medicale și de tratament pacienților. Vreau să respectăm recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și să avem capacitatea de a testa cât mai mult populația în caz de nevoie, deoarece sănătatea nemțenilor NU are preț!

sursa: Ionel Arsene

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE