Mugur Cozmanciuc: „Mă bucură foarte mult că am văzut, în aceste zile, foarte multe exemple de solidaritate”

0

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL Neamț: „Solidaritate! Mă bucură foarte mult că am văzut, în aceste zile, foarte multe exemple de solidaritate, care mi-au demonstrat din nou că suntem un popor care știe să se mobilizeze în timpuri dificile.

Aș vrea să fac o serie de precizări cu privire la declararea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile.

În situația în care ne aflăm, este necesar să impunem starea de urgență EXCLUSIV pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor nocive în cazul coronavirusului.

De aceea este foarte important să respectăm deciziile autorităților. Criza actuală poate fi depășită doar dacă fiecare român dovedește că este un bun cetățean și respectă întocmai indicațiile autorităților. Respectarea regulilor în-seamnă că îți protejezi familia și pe toți cei dragi.

Totodată, Guvernul finalizează planul de măsuri care va fi luat pentru a ajuta companiile afectate de criza coronavirusului. Guvernul va plăti urgent către companii datoriile veche ale statului, mai exact concediile medicale vechi neachitate și TVA-ul neachitat la timp de către Stat.

Se ia în calcul și varianta de a oferi o perioadă de grație pentru companii, timp în care să nu plătească taxe. Acestea vor fi re-eșalonate și vor fi plătite după ce se va încheia actuala criză. În cel mai scurt timp, va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în întrerupere temporară a activităţii (şomaj tehnic) pe perioada crizei.

Nu uitați, stați acasă pe cât posibil, respectați regulile de igienă! Împreună, de la distanță, vom trece și peste asta!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE