Milioane de euro pentru mass-media/Iulian Bulai: „Apare suspiciunea că Guvernul încearcă să cumpere presa românească”

0

Comunicat de presă

Deputatul Iulian Bulai, vicepreședinte al Uniunii Salvați România, a solicitat puncte de vedere de la mai mulți actori importanți din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) cu privire la decizia Guvernului României de a aloca 42 milioane de euro pentru mass-media sub forma specifică a contractării de campanii publicitare/de informare în următoarele patru luni. Parlamentarul nemțean a transmis scrisori către Olivier Becht, președintele Comisiei pentru Cultură, știință, educație și mass-media, și către Stefan Schennah, raportorul general al APCE privind libertatea presei și siguranța jurnaliștilor.

În documentele transmise, Iulian Bulai, care este și reprezentant al USR în APCE și membru în Comisia de Monitorizare a Adunării, a atras atenția asupra faptului că, deși pretextul alocării financiare este susținerea unei campanii de conștientizare a crizei de coronavirus, ea ar putea fi interpretată ca o „mită mascată“ acordată presei în contextul alegerilor locale și parlamentare din acest an, în condițiile în care niciuna dintre modalitățile de sprijin acordat sectorului media de alte state UE nu îmbracă această formă.

Calendarul acestei campanii de conștientizare coincide cu programul alegerilor locale și naționale. Astfel, apare suspiciunea că Guvernul încearcă să cumpere presa românească, afectată deja de actuala criză. Din punctul meu de vedere, această acțiune va afecta independența mass-media românești și va avea consecințe asupra democrației românești în an electoral. Prin acest demers, doresc să aflu și opinia unor actori foarte importanți pentru acest sector de activitate din cadrul APCE”, a explicat deputatul USR Iulian Bulai.

Solicitare APCE Olivier Becht Descarcă

Solicitare APCE Stefan Schennah Descarcă

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE