Iulian Bulai: „Amenzile trebuie plafonate la venitul lunar al persoanei!”

0

Amenzile trebuie plafonate la venitul lunar al persoanei!

Își imaginează cineva că un om cu venit lunar de 500 de lei va putea plăti vreodată o amendă de 2.000 de lei? Sau că scopul unei amenzi e să execuți silit bătrână pensionară cu venit de 200 de lei, ajunsă a doua oară fără declarație la piață?

Cei care încalcă regulile de ieșit din casă pe timpul stării de urgență trebuie, desigur, sancționați. Dar scopul sancțiunii e corecția, „învățarea de minte“, nu falimentul personal. Cu atât mai mult cu cât cei amendați nu sunt mereu rău-voitori care sfidează statul, ci oameni care nu știu, care uită, care greșesc etc.

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt enorme în România. Sunt atât de mari încât cuantumul amenzilor emise depășește încasările din impozitul pe profit. Raportat la veniturile din România, depășesc orice sancțiune de acest fel din Europa.

Iar aceste amenzi riscă să producă efecte dramatice după pandemie. Să producem echivalentul închisorilor pentru săraci, cu angajați ai statului blocați în recuperări de amenzi de mii de lei de la șomeri și muncitori cu ziua.

Fac un apel la Ministerul de Interne și la ministrul Marcel Vela: plafonați nivelul amenzilor la venitul lunar al omului!

Dacă venitul lui e de peste 2.000 de lei, să plătească 2.000 de lei, dar dacă nu e, maximul de plătit să fie echivalentul venitului lui lunar (sau 500 de lei pentru persoane fără venit).

Vrem ca românii să respecte regulile, nu să tremure de frica polițiștilor!

sursa: Iulian Bulai

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE