Ionel Arsene, atac la Guvern: „Nu fiți tradători de neam și țară, pe față!”

0

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț:

„ALARMĂ! NU batjocurii, NU înjosirii, NU degradării umane, NU umilinței românilor!

 Deșteaptă-te guvern Orban, din iresponsabilitate și slugărnicie! Vreau demnitate, nediscriminare, vreau RESPECT pentru munca și sănătatea nemțenilor, a românilor!

📢 În timp ce Guvernul României, după cum declara chiar premierul Orban, nu poate crea cadrul și pârghiile necesare pentru ca toți românii care au venit acasă pe fondul pandemiei, să-și găsească un loc de muncă în țară, Germania, Italia și alte tări își deschid treptat porțile pentru muncitorii sezonieri români care să presteze munca în agricultură.

📢 În timp ce România își închide companiile, țările dezvoltate își repornesc motoarele economice folosind forța de muncă românească care pleacă din țară din nevoia de a-și asigura traiul de zi cu zi, în ciuda pericolului major de a se contamina.

📢 Zeci de mii de români, în ultimele zile, dezorientați, în nesiguranță, fără un suport real din partea autorităților statului, aleg din disperarea de a nu muri de foame în România, drumul plecatului în afară (fie cu chartere, fie cu transport rutier organizat de firme germane) și a speranței unui loc de muncă, fără să cunoască destinația finală, condițiile de muncă și trăind cu speranța că doar Dumnezeu le va proteja sănătatea.

– În plină pandemie, acum când sanătatea și viața ne sunt în pericol, având în față spectrul celei mai mari crize, cer urgent guvernului, să dea o minimă dovadă de responsabilitate și suport real pentru protejarea sănătatii românilor care pleacă la muncă în străinătate!

– În condițiile stării de urgență, ce măsuri ați luat domnule ministru Vela pentru asigurarea siguranței și protecției sănătății românilor care pleacă din țară la muncă? Diaspora e bună doar la vot sau și atunci când trebuie să îi aveți în grijă? Probabil sunteți ocupat să puneți poliția pe urmele românilor, să îi amendați în loc să le asigurați celor care doresc să muncească cinstit, posibilitatea să o facă în siguranță.

– Doamna ministru al muncii, Violeta Alexandru, discutați cu reprezentanții statelor care importă forța de muncă românească și luați măsuri în privința asigurării că românii pot munci în afara țării în condiții speciale de securitate sanitară.
👉 Luați măsuri împotriva clauzelor abuzive din contractele pe care românii noștri le semnează, contracte care le permit angajatorilor germani să le dea preaviz de pe o zi pe alta și care le poate schimba domeniul de activitate, cât şi locul de desfăşurare al activităţii.
👉 Conform Constituției României, “cetățenii români se bucură în străinătate de protecţia statului român”, acesta trebuind să le apere interesele, să le soluționeze cazurile de vulnerabilitate și să prevină situațiile de abuzuri. Luați măsuri!

– Aloooo, guvernul Orban, care sunt demersurile întreprinse pentru redeschiderea piețelor muncii și pentru reluarea liberei circulații? Luați exemplul Germaniei care lasă să funcționeze economia spre deosebire de guvernul dumneavoastră care o omoară.

‼️ CE E MAI IMPORTANT DOMNILOR LIBERALI? Culesul sparanghelului în Germania, Sărbătorirea Paștelui în România sau agricultura țării?

👉 Cum au reușit persoane din zone aflate în carantină să plece în Germania când există ordonanțe militare care restricționează circulația și se dau amenzi sau se fac dosare penale pentru nerespectarea regulilor instituite? Apoi ne întrebați pe noi de ce sunt focare de infecție în Moldova?

📢 SOLICIT GUVERNULUI ROMÂNIEI:

📈 să promoveze pentru români o ofertă de lucru avantajoasă în România, în domeniile economice vitale în aceste momente.
📃 să facă public acordul privind exportul de forță de muncă spre Germania! Să o știm cu toții;
– să obțină pentru români, drepturi salariale egale cu ale cetățenilor statului în care vor lucra, drept de asistență socială, medicală, scutiri și deduceri pentru familie, la fel ca cetățenii acelui stat;
– să sprijine cu toate eforturile producătorii români, să negocieze cu marile supermarketuri intrarea la raft a tuturor produselor românești, reluarea proiectului implementat de ministrul Daea și masacrat de PNL. Este vorba despre Proiectul Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea”.

‼️ Trăim într-o Uniune Europeană care ne garantează drepturi egale. Vreau pentru români, tratament în Germania, identic cu cel garantat de Germania pentru cetățenii germani! La fel în Austria, Italia, Spania, oriunde în UE!

Nu fiți tradători de neam și țară, pe față❗️”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Accept Citeste mai mult

PROTECȚIA DATELOR ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE